Tips til at få den bedste leasingaftale i hus

Leasing af bil
Tips til at få den bedste leasingaftale i hus
Henrik Andersen
-
11/07/2022
-

Leasing af en bil kan være en god måde at få en ny bil på uden den store forudbetaling, der ofte kræves, når man køber en bil direkte. Det er dog vigtigt at være opmærksom på de potentielle faldgruber ved leasing, før man skriver under på den stiplede linje. Fordi ligesom ved andre større køb er det vigtigt at lave research for at få den bedst mulige aftale i hus. Her er et par tips, der kan hjælpe dig med at få den bedst mulige leasingaftale i hus.

Antal kilometer

En af de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du leaser en bil, er antallet af kilometer, du må køre. De fleste leasingaftaler har en grænse på mellem 10.000 og 20.000 km om året, og hvis du kører over denne grænse, skal du betale ekstra. Så hvis du ved, at du kommer til at køre mere end den gennemsnitlige person, er det vigtigt at forhandle en højere kilometergrænse med din forhandler.

Udbetalingsmuligheder

Sørg for at spørge om alle de forskellige betalingsmuligheder, der er tilgængelige for dig, når du forhandler om din leasingkontrakt. Nogle forhandlere vil give dig mulighed for at foretage en stor udbetaling, hvilket vil sænke dine månedlige betalinger. Andre kan være villige til at lade dig udskyde nogle af dine betalinger til slutningen af leasingperioden. Prøv leasing med lav udbetaling, så det bliver mere overskueligt for dig at betale.

Type af køretøj

Når det kommer til leasing, er ikke alle køretøjer lige gode. Nogle modeller holder deres værdi bedre end andre, hvilket betyder, at de er dyrere at lease. Så hvis du har dit hjerte sat på en bestemt model, skal du være forberedt på at betale mere i leasingydelse. Du skal herudover også vælge en leasingbil, der kan holde til at køre de antal kilometer, som du skal køre hver dag på arbejde. Hvis du skal lease en bil, fordi du skal pendle langt på arbejde, så skal du vælge en bil, der kan køre langt på literen eller langt på en opladning. Ellers kan det ende med at blive dyrt.

Leasingaftalens længde

Længden af din leasingaftale vil også påvirke dine månedlige betalinger. De fleste leasingkontrakter er på 36 måneder, men du kan måske finde en leasingkontrakt på 24 eller 6 måneder. Husk dog på, at jo kortere leasingperioden er, jo højere bliver dine betalinger. Det er derfor en god idé, at du laver en konkret plan over, hvor lang tid du vil lease din bil. Du kan som regel forlænge aftalen, hvis du opdager, at du skal bruge bilen i længere tid. Men det kan dog komme til at koste dig ekstra.

Inden bilen sendes ud til kunden er det naturligvis vigtigt med en klargøring af bilen.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!